بسم الله الرحمن الرحیم
سلام
از جمله موضوعاتی که در یکی دو دهه اخیر در ایران یکی از مباحث داغ روز شده و در برخی نشریات و مجلات جلوه خاصی یافته است بحث « حقوق زن» است. ما در این مقال بر آن نیستیم که درباره این مبحث و حد و مرز حقوق زن سخن برانیم لیکن از باب خالی نبودن عریضه اشاره به چند مطلب خالی از لطف نیست. بی شک دین مبین اسلام بیش از هر مکتب دیگری به حقوق زن ارج نهاده و حق او را مناسب با سعه و ساختار زن ادا نموده است. لیکن به نظر حقیر هنوز حق زن آنگونه که شاید و باید ادا نشده است. و در عدم رعایت حقوق زن ، زنان و مردان نیز بالسویه مقصر بوده اند: برخی از مردان در شرایطی خاص از ضعف زن سوءاستفاده نموده و به او ظلم می کنند و البته اکثر زنان نیز خواستار حقی غیر از حق خویش می باشند و چون زمینه رسیدن به حق فرضی خویش را مهیا نمی بینند ندای دفاع از حقوق زن سر می دهند. اسلام اگر در باب ارث و دیه حق زن را نصف مرد قرار داده به این خاطر است که معمولا مرد عهده دار اداره زندگی است و در شرایط جنگ و جهاد نیز توانایی مرد بیش از زن است مضافا به اینکه زن از آنچه شوهرش به ارث برده نیز برخوردار و بهره مند می شود ولی مرد در صورت عدم رضایت زن حق ندارد از مال شخصی او مصرف نماید و یا اسلام در پوشش زن را محدود تر از مرد قرار داده تا از بروز خوی حیوانی جلوگیری کرده و زن به عنوان یک کالای جنسی ملعبه دست مردان هوسران قرار نگیرد. متاسفانه عدم شناخت و درک صحیح از حقوق زن سبب شده که برخی از مردان عنصر زن را نادیده بگیرند و برخی از زنان روشنفکرنما نیز خواستار برتری و تفوق زن بر کل اجتماع باشند. متاسفانه ردپای افکار فمنیستی حتی در فیلمها و سریال های مذهبی دیده می شود و آنان که می خواهند به زعم خویش از حقوق زن دفاع نمایند ضمن نادیده گرفتن حقوق اصلی زن ، حقوقی غیر از حقوق واقعی زن را برایش می جویند و همین البته در دراز مدت سبب مفسده های متعددی در جامعه خواهد شد.
در سریال تلویزیونی یوسف پیامبر به کارگردانی فرج الله سلحشور ما شاهد ظهور زنی به نام آسنات به عنوان همسر حضرت یوسف هستیم. متاسفانه در بسیاری از موارد این زن همچون سایر زنان این سریال از پوشش مناسبی برخوردار نبوده و زیر گلویش دیده میشود مضافا به اینکه ضمن نادیده انگاشتن شأن یکی از پیامبران الهی سعی شده روی زیبایی همسر یوسف تاکید بیشتری شود تا آنجا که ما از بازیگر نقش یوسف آنجا که از جانب خداوند فرمان میرسد که با زلیخا ازدواج نماید می شنویم که به همسر خویش می گوید: با داشتن همسری به زیبایی تو دیگر مرا نیازی به زن دیگری نیست. نویسندگان فیلمنامه بی آنکه شان پیامبر را رعایت نمایند و متوجه این نکته باشند که پیامبر مظهر همه صفات پسندیده از جمله صفت « غیرت » است چنین وانمود می کنند که حضرت یوسف در حضور نامحرمان زیبایی آسنات را به رخ میکشد در حالی که جد یوسف حضرت ابراهیم علیه السلام اجازه نداد ماموران حکومتی « ساره » را با آنکه پیرزنی بیش نبود ببینند. حال چگونه یوسف در حضور جمع زیبایی همسرش را به رخ می کشد با اینکه هر فردی که اندک بویی از غیرت برده باشد این کار را زشت و ناپسند می شمارد.
یا در برخی از موارد شاهد آنیم که آسنات یوسف را برای اداره امور و یا رویارویی با برادرانش راهنمایی می کند حال آنکه هر که اندکی درباره خصوصیات پیامبران تحقیق کند بطلان این امر را در می یابد و این نیست مگر رسوخ افکار فمنیستی در سریال حضرت یوسف.
شاید در مجالی دیگر بیشتر در این باره قلم بزنیم.